vrijdag 31 januari 2014

Huisgemaakte Hummus


Zoiets wat je dan al heel lang (voor een eerste keer) wilde maken!

Hummus

Ik kocht een grote zak gedroogde kikkererwten (je had het verbaasde hoofd van mijn grote B moeten zien;-) "mijn kruidenvrouwtje slaat door"
Liet ze een nacht weken en kookte ze in ruim 1,5 uur beetgaar. 
Heb het verdeeld in porties & ingevroren.
Zo heb ik voor een lange tijd genoeg hummus materiaal. 
Super budget! (Goed zo Nette)

2 cups kikkererwten (300 gram gekookt) kan natuurlijk ook uit blik!
2 kleine teentjes knoflook
sap van een halve citroen
een halve avocado
klein beetje zout
2 eetlepels tahin
2 flinke handen verse koriander 
1 eetlepel rijststroop/agave/ahornsiroop



kwam er vervolgens wel achter dat die trouwe Blender het goed doet voor mijn ontbijt smoothies, maar dat voor dit soort fratsen er of een sterke staafmixer mag komen óf wellicht een echte keukenmachien, joehoe!

De hummus deed het heel goed, 
lekker als dip met komkommer & bleekselderij én 
als lunch salade met spinazie & quinoa mmmmm!