vrijdag 3 januari 2014

Goede Voornemens!

Dit las ik vandaag op de Facebookpagina - Zij heeft Ambities - van Stefanie Hoogland (tevens auteur van het boek "Geef jezelf een break Mama")  en deel ik graag met jullie!

Goede voornemens. Er wordt weer veel over gesproken en geschreven deze weken. 
Ik blijf het een boeiend onderwerp vinden. 
Heel veel mensen hebben goede voornemens, maar houden ze niet vol en geven weer op. 
Volgend jaar maar weer opnieuw proberen? 
Sommige voornemens zijn jarenlang houdbaar. 
Stoei je zelf ook met je voornemens? 

Hieronder deel ik 5 geheimen met je die je helpen je voornemens uit te voeren.

1. Gun het jezelf
Een goed voornemen zou iets in zich moeten hebben van iets wat je jezelf gunt; leuke dingen doen, afrekenen met je schuldgevoel, minder moeten. Dat je iets liever bent voor jezelf.


2. Hou het klein
Teveel tegelijk willen veranderen, zeker als het extra inspanning vraagt, lukt meestal niet. Dat vraagt erg veel zelfdiscipline en dan op meerdere fronten; stoppen met roken, niet meer snoepen, meer bewegen en 10 kilo afvallen vraagt bijna het onmogelijke van je, zeker in een korte tijd. Lukt er iets even niet, dan ben je geneigd er weer mee te stoppen. Als je gaat voor 1 sigaret of koekje minder per dag zal het makkelijker gaan.


3. Kwestie van timing
Een positieve verandering kun je ieder moment inzetten en is soms een kwestie van timing. De meesten van ons is het gelukt de laatste kilo’s kwijt te raken in de wetenschap dat je over een paar maanden stralend in een bruidsjurk staat. En beginnen met hardlopen is makkelijker als het weer buiten weer wat lekkerder wordt in plaats van in het donker met harde wind en regen.


4. Geef jezelf een break!
Volgens mij is het makkelijker om voornemens vol te houden die het jezelf wat makkelijker maken. Ook hier is het een kwestie van het jezelf gunnen. Wat huishoudelijke taken uitbesteden of delegeren aan andere gezinsleden of wat minder vaak je mail en social media accounts checken zodat je daar minder door geleefd wordt bijvoorbeeld. Iets wat je leven makkelijker maakt is makkelijker vol te houden.


5. Geluk-gezondheid
De belangrijkste criteria voor een goed voornemen zouden moeten zijn; word ik er gelukkig(er)...


bron: www.zijheeftambities.nl