zaterdag 4 mei 2013

'Zin aan het Werk' van Marlou van Paridon

Samenvattend artikel van het nieuwe boek: de ZIN aan het werk 
Door: Marlou van Paridon, MA


Benut je onbewuste potentieel om ruimte te maken en om te excelleren
Het is een terugkerend dilemma in het leven: volg je in werk je bezieling? Of is dat een luxe die je je niet kunt permitteren en al helemaal niet als je ook nog tijd vrij wilt spelen voor je kinderen, je vrienden en je partner? Echt antwoord geven op deze vraag kan natuurlijk pas wanneer je de proef op de som neemt en gaat voor wat je bezielt. Heb je je verlangens al eens helemaal gevolgd, of dacht je dat dat te veel zou botsen met je omgeving?


WAAR BEGINT JOUW BEZIELING?
Vroeger dacht ik dat passie een soort huizenhoog vuur was dat in andere mensen laaide, maar dat mijzelf wezensvreemd was. Kunstenaar en artiest Eibert Draisma, die ik interviewde voor mijn boek, ziet passie heel anders, te weten: “Passie is dat je geleerd hebt van kleinere dingen te genieten en dat je daardoor zelfverzekerder bent. Je weet: ‘ik kan het zo leuk maken als ik zelf wil.’ Je ziet misschien wel kaders, maar laat je er niet door tegenhouden. Veel mensen beperken zichzelf doordat ze denken: “ik weet er niets van”. En de omgeving zegt dat ook: “wat weet jij er nou van?” Maar daar hoef je je niets van aan te trekken. Het gaat om wat jíj ziet.”

JE BEZIELING HUIST IN JE ONBEWUSTE. HOE LEER JE DIE HERKENNEN?
Hoe leer je dat? De kleine dingen zien? Alles is er al maar je moet het gaan zien, te beginnen bij jezelf. En dat is waar bewustwording over gaat: dat wat je onbewust al weet, dat waarvan je een vaag vermoeden hebt dat het in je zit, bewust maken. Dan opent zich een weg waarover je eigen creativiteit, je innerlijke wijsheid en je ware identiteit zich kunnen gaan tonen. Dan krijg je houvast aan wie je bent. En wie passie vindt, vindt ook moed, want passie en moed liggen naast elkaar in het hart.
Ieders vuur begint met een kleine vonk; iets dat je raakt. Wat het ook is. Dat wat je raakt kan ook best lelijk of lastig zijn, maar het gaat erom dát het je wat doet.

IEDEREEN HEEFT INTUITIE EN EEN ONBEWUST POTENTIEEL
Met hart en ziel werken in plaats van op de automatische piloot, daar gaat het om. Mensen beschikken over veel meer intuïtie en onbewust potentieel dan waar ze gebruik van maken. Het onbewuste is voor velen onbekend terrein. Velen zijn vooral gericht op hun bewustzijn: ratio, denken, meten, resultaten behalen. Dat biedt schijnveiligheid en schijncontrole. Maar het bewustzijn leidt in veel gevallen naar de verkeerde beslissing. Het bewustzijn vertelt maar het halve  verhaal. Juist in het onderbewuste zit het vermogen te kiezen met het hart, de creativiteit en de weg naar persoonlijk floreren.
Ik werkte zelf ook jarenlang vooral vanuit de ratio. Tot mijn 40e dacht ik dat ik geen intuïtie had. Totdat ik naar signalen van mijn lichaam ging luisteren: waarom voel ik beklemming of afkeer, en anderzijds: wat betekent die prettige stroom die ik nu in mijn buik voel? Je geeft het aandacht en krijgt daardoor vertrouwen en overzicht.  En hoe beter je voelt wat je beklemt, des te gemakkelijker kun je het loslaten. Ik doe dat de hele dag door. Dat geeft letterlijk ruimte en draagt ook bij aan een helderder inzicht.

Juist in de interactie ontwikkel je je onbewuste
We zijn in het westen natuurlijk al decennia bezig met zoeken naar jezelf, via praktijken als yoga, meditatie en mindfulness. Die helpen wel bij bewustwording van je innerlijk, maar je bezieling vind je alleen als je ok van het matje afkomt.
Bezieling gaat over wat je wilt en vindt in het dagelijks leven. Die bezieling moet je vinden én levend houden in interactie met mensen en gebeurtenissen. Ook ten overstaande van die irritante collega of die lastige echtgenoot. Midden in het leven staan en toch contact houden met wat je nu eigenlijk voelt. Zó leer je steeds beter weten wie je bent en wat je wilt. Dat gaat over blijven voelen wat je voelt, ook al baal je ergens van, of ben je teleurgesteld. Dat is levenskunst: omgaan met verlies en afkeuring. Als je daartoe in staat bent behoud je je bezieling en word je identiteit steeds helderder voor je. Voor velen is ‘zingeving’ iets vaags. Maar als je dat vervangt door ‘intuïtie’ of ‘gut feeling’, herkennen ze dat vaak wel.’

WIE BEZIELD WERKT GAAT EXCELLEREN
 Als je gaat voor je eigen zingeving valt alles vanzelf op zijn plaats. Ga ontdekken wat je zó graag doet, dat niet geld of waardering je motiveren, maar het uitvoeren van het werk zelf. Hoe aantrekkelijk een hoog salaris een dijk van een functietitel, of dankbare cliënten ook zijn, als je geen liefde kunt opbrengen voor je werk inhoudelijk ben je afhankelijk van applaus en van materiële beloning om blij te zijn. DAt maakt je op de verkeerde manier afhankelijk. Als je liefde voor je werk inhoudelijk hebt, dan heb je zin om kwaliteit te leveren. Dan ga je van jezelf uit en word je creatief. Dan wordt je schepper. En niet omdat er een baas over je schouders meekijkt, omdat je beter wilt zijn dan je collega, of omdat er een promotie in het verschiet ligt. Nee, omdat je houdt van wat je doet. Dat is intrinsieke motivatie.

IS ER IN DE CRISIS PLAATS VOOR BEZIELING?
Gaat dit verhaal nog op in tijden van crisis? Juist wel.
Werkgevers en leidinggevenden kunnen zich niet langer permitteren te werken met mensen die alleen materieel gemotiveerd zijn. De drive, de toewijding en de kwaliteit van organisaties moet van intrinsiek gemotiveerde mensen komen. Alleen dan heb je als organisatie de benodigde bezieling, creativiteit en slagkracht om je te onderscheiden en te excelleren. Collectieve bezieling kan niet zonder ieders persoonlijke bezieling.
Alle reden om te vertrouwen op de kracht van je eigen vuur en om vanaf nu alert te zijn op waar dat eigenlijk vandaan komt. Zoek het niet te groot. Alle passie begint met iets heel kleins, diep in jezelf. Neem je eigen vonkje serieus; wat het ook is. Voel je het al borrelen en bruisen van binnen? De wereld wacht op je.