dinsdag 13 november 2012

Zuurkoolschotel met kaascrumble


Hoofdgerecht
4 personen
10 minuten voorbereiden
25 minuten oventijd

Ingrediënten
2 pakken zuurkool (a 500 gram) uitgelekt
1 schaal verse ananasstukjes (400 gram)
1 magere rookworst (350 gram) in plakjes
150 gram bloem, gezeefd
100 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram oude kaas, geraspt
ovenschaal, ingevet

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200C. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.
2. Kneed van de bloem, boter en een mespunt zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper & zout en verdeel over de zuurkool.
3. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde ovenin ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met appelcompote