vrijdag 16 november 2012

Pasteitje stoofvlees


Bijgerecht
4 personen
voorbereiding 30 minuten
wachttijd 1:30 minuten
25 minuten oven

Ingrediënten
1 schaal rib/runderlappen (500 gram)
1 el zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
1 bakje boemboe rendang vlees (100 gram)
1 bakje kokosmelk (200 ml)
8 plakjes bladerdeeg (pak 450 gram) Koopmans - ontdooid
1 ei losgeklopt
bakpapier

Bereiding
1. Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de boemboe toe en bak 2 minuten. Voeg het vlees, 100 ml water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur en 30 min. stoven
2. Verwarm de oven voor op 200C. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes. Houd een kleine cm van de rand vrij. Bestrijk de rand met de helft van het ei.
3. Dek de pasteitjes af met de overige plakjes. Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak in ca. 25 minuten in de oven.