donderdag 22 november 2012

Kabeljauw met witte druiven


Hoofdgerecht
4 personen
bereiding 35 minuten

Ingrediënten
bosje lente uitjes gesneden
2 el roomboter
400 - 500 gram Kabeljauwfilet (beetje meer is nóg lekkerder..)
100 ml droge witte wijn
doosje witte pitloze druiven - gehalveerd
100 ml kokschool

Bereiden
1. Oven voorverwarmen op 200C
2. In steelpannetje lente uitjes met 1 el roomboter aanfruiten en in ovenschaal leggen
3. Vis bestrooien met zout & peper en op de lente uitjes leggen, rest van boter verdelen over de vis. Wijn erbij schenken.
4. Schaal rooster in midden van de oven zetten en vis in 20 minuten gaar laten worden.
5. Oven uitschakelen, vis uit de oven en vocht in steelpannetje schenken, druiven naast de vis leggen en schaal in uitgeschakelde oven terugzetten.
6. Vocht op hoog vuur in laten koken tot circa 2 el en room toevoegen, nog 3 minuten zachtjes door laten koken. Saus over de vis schenken.

Wij eten dit altijd heerlijk met aardappelpuree!