zaterdag 10 november 2012

Chocoladetaart met frambozen


Nagerecht
10 personen
60 minuten voorbereiden
180 minuten wachten

Ingrediënten
1/2 pak Bastognekoeken (260 gram)
75 gram boter, gesmolten
200 gram chocolade extra puur 72%, in stukjes
2 bakjes mascarpone (zachte roomkaas, a 250 gram)
2 bakje ricotta (verse kaas a 250 gram)
4 eieren
150 gram donkerbruine basterdsuiker
1 bakje frambozen
bakpapier
keukenmachine
springvorm  ingevet

Bereiding
1. verwarm de oven voor op 160C. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Verkruimel de koek in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.
2. Smelt de chocolade au bain-marie
3. Doe de mascarpone, ricotta, eieren en suiker in de keukenmachine en meng tot een egale massa. Roer de gesmolten chocolade erdoor en schep in de vorm. Verdeel de frambozen over de vulling.
4. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Zet uit, maar laat de cheesecake in de oven staan en in 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Garneer met verse frambozen.